Uitslag

Week 3: “Dichtbij”

De opdracht: 

Alles op 1,5 meter terwijl we juist zo graag dichtbij anderen willen zijn. Maak een macro-foto of een foto waarbij het onderwerp van dichtbij in beeld is gebracht.

De winnaar van week 3:

Ivette met haar foto ‘Elfenkristal’.

Het jurycommentaar:

Wat een mooie foto. De onderzijde en de wat harige/kristalachtige bovenzijde hebben een bevreemdend effect. Prachtig!

Ivette zegt zelf over deze foto het volgende:

‘Op zoek naar een mooie foto voor opdracht 2, kwam ik dit Elfenbankje tegen. Voor de zekerheid vast een foto gemaakt van ‘dichtbij’. Thuis bleek deze zo goed gelukt, dat mijn keuze snel gemaakt was voor de macro-opdracht. De kristallen lijken ijs, maar het vroor toen nog niet.

Plaatsen 2 en 3:

Op de 2e plaats staat Sofie met de foto ‘Grillig groen’.

Plaats 3 is van Susanne met de frambozen, genaamd ‘Dit gaat even duren’.

Alle ingezonden foto’s staan hieronder, op volgorde van het aantal stemmen, weergegeven.

Week 2: “Oud & nieuw”

De opdracht: 

We staan aan de vooravond van het nieuwe jaar. Maak een foto waar de tegenstelling oud-nieuw, jong-oud in gevangen wordt. 

De winnaar van week 2:

Rob met zijn foto ‘535 years apart’.

Het jurycommentaar:

Een mooie foto die exact voldoet aan de opdracht. Het verticale lijnenspel van zowel de kerktoren als het kantoorpand versterkt de foto. Tevens een goede keuze om de foto in een portrait-stand te plaatsen. Een mooie tegenstelling, mooi uitgebalanceerd gepositioneerd in de foto.  Goed gedaan Rob!

Rob zegt zelf over deze foto het volgende:

‘Het idee om de Onze Lieve Vrouwetoren van Amersfoort samen met een nieuw gebouw op de foto te zetten was snel ontstaan. Ik heb met Google streetview alvast wat plekken proberen te vinden waar dat naast elkaar te zien was. Vervolgens gewacht op een mooie blauwe lucht, maar die was helaas niet/beperkt aanwezig die week. Uiteindelijk op een grijze zondagmiddag met de fiets meerdere plekken geprobeerd. Uiteindelijk bleek een doorkijk vanaf de Piet Mondriaanlaan de uitkomst. Een mooi contrast tussen oud & nieuw binnen 1 foto.’

Plaatsen 2 en 3:

Op een gedeelde plaats 2 staan Lianda’s foto met oude typemachine genaamd ‘oud of nieuw, voorkeur?’ en de foto van Sofie met de 2 bomen genaamd ‘Van groentje naar volgroeid’.

Plaats 3 wordt ditmaal gedeeld door de foto van Susanne met de blauwe laarsjes, genaamd ‘Gevangen in het verleden’, de foto van Jelle van het fotogenieke gebouw van Radio Kootwijk genaamd ‘waarom rood?’ en de foto van Richard genaamd ’90 jaar’.

Alle ingezonden foto’s staan hieronder, op volgorde van het aantal stemmen, weergegeven.

Week 1: “Een vreemde kerst”

De opdracht: 

Deze kerst is anders dan anders. Vang deze kerst in één foto waarin een letterlijke weerspiegeling te zien is, en waarbij de foto typerend is voor dít jaar.

De winnaar van week 1:

Ivette met haar foto ‘(K)raamvisite’.

Het jurycommentaar:

Een foto die exact aan de opdracht voldoet. De sfeer, de spiegeling en kerst zijn onmiskenbaar zichtbaar. Daarbij vertelt de foto ook een verhaal, wat de foto -in combinatie met de titel- nog sterker maakt.  Goed gedaan Ivette!

Ivette zegt zelf over deze foto het volgende:

‘Wat als Jezus dit jaar was geboren? (K)raamvisite door de herders en maximaal 2 bezoekers tegelijk.
Met hulp van mijn gezin, voor zowel het idee als de uitvoering, kwam deze foto tot stand. De herder staat buiten, maar lijkt door de weerspiegeling bijna naast Maria te staan.’

Plaatsen 2 en 3:

Op plaats 2 staat Susanne met ‘de omgekeerde wereld’ en plaats 3 wordt gedeeld door maar liefst 4 personen: Marieke (Ik miss kerst: kerstmis 2020 met zonder huisgenootjes), Eric (Verstilde kerst) Inge (Mouth mask 😷 Santa 🎅), Rob (Engeltje) en Katrijn (Quarantaineboom).

Alle ingezonden foto’s staan hieronder, op volgorde van het aantal stemmen, weergegeven.